Pompa cu tocator este un dispozitiv util in diverse medii, acolo unde este nevoie de tocarea si macerarea materialelor solide, astfel incat sa devina o pasta fina. Alegerea unui echipament de acest fel poate deveni o adevarata provocare, asa ca se impune de la sine inteles cercetarea cu atentie a ofertei existente pe piata pentru a gasi cel mai bun produs, care sa faciliteze reducerea dimensiunii particulelor diferitelor tipuri de materiale. 

     In continuare, vei descoperi un top al celor mai bune pompe cu tocator, vei afla care sunt criteriile de alegere a produsului adecvat necesitatilor si ce marca este recomandata de specialisti. De asemenea, vei gasi cateva recomandari despre cum se instaleaza, se foloseste si se intretine cea mai buna pompa cu tocator si unele raspunsuri simple la intrebari obisnuite despre acest subiect.

    Cea mai buna pompa cu tocator - Clasificare TOP 3 Criterii de alegere a celei mai bune pompe cu tocator Marca de pompe cu tocator recomandata de Termice-distributie.ro Recomandari utile despre instalarea, folosirea si intretinerea celei mai bune pompe cu tocator Raspunsuri la intrebari frecvente despre cea mai buna pompa cu tocator

1. Cea mai buna pompa cu tocator - Clasificare TOP 3

    Pompa cu tocator este echipamentul cu ajutorul caruia se macina si se evacueaza deseurile solide provenite, de exemplu, dintr-un sistem de canalizare. Cu ajutorul mecanismului de taiere incorporat, materialele solide se macina in particule mai mici, ce pot fi evacuate cu lichidul prin pompare. Pompele cu tocator sunt folosite in vederea impiedicarii blocarii si colmatarii tevilor, fiind eficiente in tratarea deseurilor. Pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita si pentru a usura procesul, in continuare ti-am pregatit un top al celor mai bune pompe cu tocator.

 

https://termice-distributie.ro/pompa-submersibila-apa-uzata-grundfos-seg-40-09-2-50b.html

Sursa foto: termice-distributie.ro

Pompa de apa murdara Grundfos SEG 40.15.2.50B

Pompa apa murdara Grundfos SEG 40.31.2.50B
Produs Pompa de apa murdara Grundfos SEG 40.09.2.50B Pompa de apa murdara Grundfos SEG 40.15.2.50B Pompa apa murdara Grundfos SEG 40.31.2.50B
Caracteristici

Pompa de apa murdara are debit maxim 4,44 l/s;

Inaltimea de pompare maxima este de 14,4 m;

Corpul pompei este din fonta;

Presiunea de functionare maxima este de 6 bari;

Adancimea maxima de instalare este de zece metri;

Functioneaza pentru o densitate de 998.2 kg/m³;

Numarul maxim de porniri pe ora este 30;

Curentul de pornire este 21A si curentul nominal de 3A;

Turatia nominala este 2860rpm;

Momentul de inertie este 0.0036 kg m²;

Gradul de protectie este IP68, clasa de izolare F, lungimea cablului de 10 m;

Greutatea neta este de 42.1 kg;

Are un numar de 2 poli;

Pompa de apa murdara are debit maxim 5.28 l/s 5.28 l/s;

Inaltimea de pompare este de 25.8 m;

Presiunea de functionare maxima este de 6 bari;

Corpul pompei este din fonta;

Adancimea maxima de instalare este de 10 metri;

Gama temperaturii lichidului este cuprinsa intre 0 si 40 grade Celsius;

Densitatea este de 998.2 kg/m³;

Puterea motorului este de 1.5 kW;

Numarul maxim de porniri pe ora este de 30;

Turatia nominala este 2700 rpm;

Gradul de protectie este IP68 si clasa de izolare este F;

Lungimea cablului este de 10 m;

Greutatea neta este de 42,8 kg;

Pompa are debit maxim 5 l/s 5 l/s;

Inaltimea de pompare maxima este de 37 metri;

Tipul de rotor este sistem polizor;

Corpul pompei este realizat din fonta;

Presiunea de functionare maxima este de 6 bari;

Adancimea maxima de instalare este de 10 metri;

Temperatura lichidului poate fi cuprinsa intre 0 si 40 grade Celsius;

Functioneaza pentru o densitate de 998.2 kg/m³;

Puterea motorului este de 3,1kW;

Curentul de pornire este de 43A;

Turatia nominala este de 2900 rpm;

Pompa are un grad de protectie IP68, clasa de izolare F, protectie la explozie N, protectie incorporata in motor, intrerupator termic;

Greutatea neta este de 70,7 kg;

PRO

Macina cu succes solidele in bucati mici, care sa poata trece prin conducte cu diametru redus;

Nu permite lipirea murdariei si impuritatilor;

Are diferite tipuri de protectii;

Se instaleaza usor si rapid;

Consumul de energie este bun;

Raportul calitate - pret este excelent;

Are mai multe tipuri de aplicatii

Este destinata special ridicarii si pomparii apelor reziduale care contin materiale de vidanjare;

Are protectie incorporata in motor, termica si la explozie;

Este rezistenta si durabila in timp, fiind confectionata din materiale robuste;

Este eficienta pe toata durata de functionare;

Macina cu succes solidele in bucati mici;

Nu se permite lipirea murdariei de suprafata pompei;

Are clema din otel inoxidabil care fixeaza motorul de carcasa ;

Este fabricata din materiale rezistente si durabile;

Poate fi utilizata cu usurinta;

Permite ajustarea jocului rotorului cu ajutorul sistemului SmartTrim;

Contra

Cutia de control nu este inclusa.

Nu are senzori de umiditate.

Pretul este mai mare.
  Vezi AICI pret Vezi AICI pret Vezi AICI pret

 

2. Criterii de alegere a celei mai bune pompe cu tocator

   Pompa de apa murdara cu tocator este un echipament care trebuie ales cu multa grija si doar dupa o informare adecvata in ceea ce priveste oferta existenta pe piata. Din fericire, exista o diversitate larga de produse, asa ca din acest punct de vedere nu vor exista piedici. Totusi, specialistii recomanda sa se tina cont de unele aspecte pentru ca acestea vor putea sa garanteze ca produsul achizitionat se potriveste cu necesitatile. Printre criteriile ce trebuie luate in considerare in alegerea pompei de apa murdara cu tocator se numara: tipul de materiale solide si dimensiunile lor, debitul pompei, inaltimea de refulare, puterea motorului, eficienta energetica, functiile suplimentare, materialele din care este fabricata pompa.

    Tipul de materiale solide

   Pe piata exista pompe de diferite tipuri. Unele dintre ele pot sa macine fibrele, altele materiale mai dure. Astfel, in functie de materialele ce trebuie sa fie tocate si macinate se va alege pompa potrivita. Printre materialele solide ce pot fi manipulate de o astfel de pompa cu tocator se numara hartia, textilele, fibrele vegetale, resturile alimentare, deseurile vegetale, materialele organice diverse, cele granulare (nisip, pietris, bucati de piata mai mici etc.), materialele plastice sau din cauciuc, bucatile de lemn, tesaturile, obiectele metalice etc.

    Dimensiunile materialelor solide

  Pompa trebuie sa faca fata tocarii materialelor solide de diferite dimensiuni. Astfel, inainte de a face alegerea produsului se va cauta precizarea producatorului cu privire la acest aspect. In aplicatiile dure va fi nevoie de o pompa care sa manipuleze cu succes materiale cu dimensiuni mari, pe cand in cele rezidentiale va fi suficienta o pompa care sa faca fata celor cu marime de 5 mm.

    Debitul pompei

  Pompa cu un debit redus poate fi potrivita celor care au nevoie sa macine materiale solide dintr-o fosa sau dintr-un subsol, pe cand cea cu debit mare este mai eficienta in spatii mari. Astfel, este foarte important ca debitul si presiunea sa fie in concordanta cu aplicatia in care va fi utilizata pompa.

   Inaltimea de refulare

  Inaltimea de refulare este acea diferenta de nivel dintre locul de unde este preluat lichidul si punctul de livrare al acestuia. Practic, pompa cu tocator trebuie sa aiba forta necesara de a depasi rezistentele pe care materialele solide le intampina de-a lungul traseului catre evacuare.

   Materialele din care este fabricata pompa

  In general, aceasta trebuie sa fie realizata din materiale de calitate, robuste si durabile. Printre acestea se numara otelul, plasticul dur, aluminiul sau alte aliaje speciale, cauciuc, poliuretan, ceramica, plastic tehnic etc. In functie de aplicatii se va alege o pompa fabricata din anumite materiale care sa-i asigure durabilitatea si rezistenta.

3. Marca de pompe cu tocator recomandata de Termice-distributie.ro

  Firma Grundfos a fost infiintata in Danemarca, in anul 1945. Initial era o mica fabrica, apoi a devenit lider mondial in domeniul pompelor ce pot fi utilizate in sectorul rezidential, comercial si industrial. Compania s-a remarcat prin inovatiile tehnologice, prin eficienta energetica ridicata, dar si prin atentia deosebita pe care o ofera sustenabilitatii. In prezent, Grundfos are fabrici sau centre in peste 50 de tari la nivel mondial, iar acest lucru face posibila vanzarea produselor sale catre oameni de pe toata planeta.

4. Recomandari utile despre instalarea, folosirea si intretinerea celei mai bune pompe cu tocator

  Instalarea pompei cu tocator se va face in conformitate cu recomandarile producatorului pentru o functionare impecabila de-a lungul anilor. Practic, este nevoie de o suprafata stabila, solida si bine nivelata, unde sa se fixeze foarte bine pompa. Daca nu va fi asezata cum trebuie, atunci se vor produce zgomote si vibratii, iar functionarea ar putea avea de suferit. Urmeaza conectarea conductelor necesare la locurile potrivite, verificand sa nu existe cumva scurgeri sau fisuri. La final se introduce stecherul in priza.

  Functionarea unei pompe cu tocator nu este deloc complicata:

  • se aspira materialele cu lichidul prin tubul de aspiratie; 
  • materialele si lichidul sunt introduse in zona de taiere si macinare;
  • suspensia obtinuta se trimite catre sistemul de evacuare.

 Intretinerea pompei de apa murdara cu tocator este importanta, deoarece curatarea corecta si verificarea periodica pot fi garantia ca echipamentul va putea fi utilizat o perioada indelungata. Regulat trebuie sa se verifice orificiile de aspiratie si de evacuare pentru a nu exista posibilitatea de blocare cu materiale solide. Exista unele probleme care pot aparea la o pompa de apa murdara cu tocator, astfel incat utilizatorii trebuie sa le cunoasca, in caz contrar echipamentul deteriorandu-se iremediabil: 

  • se pot bloca cutitele sau mecanismul de taiere atunci cand materialele solide trec prin pompa;
  • blocarea conductelor sau unele probleme la motorul electric pot duce la scaderea presiunii sau a debitului;
  • daca mediul de operare nu este unul adecvat, atunci materialele pompei se pot deteriora iremediabil din cauza coroziunii sau uzurii;
  • unele componente electrice ale pompei pot sa se defecteze si echipamentul nu va mai functiona cum trebuie;
  • uneori, scurgerile ce pot aparea la etansari, la conexiuni sau in alte locuri duc la reducerea eficientei pompei si la pierderea de lichid.

In concluzie, pompa cu tocator este considerata un dispozitiv esential in diferite situatii, asa ca alegerea sa trebuie sa se faca in deplina cunostinta de cauza. Diversitatea mare de produse existente pe piata permite oricui sa gaseasca pompa de care are nevoie, indiferent de aplicatie.

5. Raspunsuri la intrebari frecvente despre cea mai buna pompa cu tocator

  1. Care este cea mai buna pompa de apa murdara cu tocator?

Cea mai buna pompa de apa murdara cu tocator este cea care acopera toate necesitatile utilizatorului, indiferent de mediul in care va fi intrebuintata.

   2. Cum functioneaza pompa submersibila cu tocator?

Pompa aspira lichidul impreuna cu materiile solide cu ajutorul unui tub de aspiratie. Lichidul acesta trece prin zona de taiere si macinare a pompei, unde intra in functiune tocatorul. Materialele solide macinate se amesteca cu lichidul, apoi sunt pompate mai departe catre un sistem de evacuare.

  3. Cum se alege cea mai buna pompa de apa murdara cu tocator?

Alegerea celei mai bune pompe de apa murdara cu tocator se face in functie de recomandarile specialistilor sau de parerile unor clienti satisfacuti de produsul achizitionat, dar si tinand cont de unele criterii importante, cum ar fi: tipul de material ce urmeaza a fi macinat, debitul de lichid, mediul de operare, eficienta energetica, fiabilitate, brand, pret etc.

  4. Care sunt avantajele unei pompe de apa murdara cu tocator?

Printre avantajele unei astfel de pompe se numara: macinarea materiilor solide, impiedica blocarea conductelor, usureaza procesele de epurare, se poate folosi in diferite medii de activitate, este eficienta din punct de vedere energetic.

  5. Cum se instaleaza pompa cu tocator?

Instalarea pompei de apa murdara cu tocator se face in functie de recomandarile producatorului si de model. Se alege locul potrivit, care trebuie neaparat sa fie o suprafata stabila, accesibila si solida, se fixeaza pompa aici, se conecteaza conductele si sistemele de siguranta, apoi se conecteaza la priza.

  6. Cum se intretine cea mai buna pompa de apa murdara cu tocator?

Intretinerea celei mai bune pompe de apa murdara cu tocator se face periodic pentru o durabilitate sporita in timp. Astfel, se vor avea in vedere urmatorii pasi: curatarea regulata a gratarului de aspiratie, verificarea sistemului de taiere, monitorizarea nivelului de ulei, verificarea etanseitatii, curatarea, dezinfectarea, examinarea conexiunilor electrice si inlocuirea pieselor uzate.

  7. Unde se poate utiliza o pompa de apa murdara cu tocator?

Pompa de apa murdara cu tocator se poate utiliza in diferite medii de activitate: statii de epurare, sisteme de tratare a apelor uzate, industria alimentara, sistemele de canalizare, agricultura, industria chimica, industria de hartie, aplicatii municipale, sisteme de drenaj.