Cele mai bune pompe submersibile

 

 In lumea complexa a diverselor proiecte care necesita un management eficient al aductiunii apei, pompele submersibile sunt, astazi, instrumente indispensabile. Aceste pompe specializate sunt concepute pentru a functiona scufundate in apa, oferind numeroase avantaje precum alimentarea fiabila cu apa in zone in care nu exista retele municipale sau comunale, versatilitatea si usurinta in utilizare. In calitate de profesionist care cauta cele mai bune unelte pentru proiectele care implica aductiunea apei de la adancime, este esential sa ai o intelegere cuprinzatoare a capacitatilor si caracteristicilor pompelor submersibile pentru a face o achizitie informata. Indiferent daca activezi in domeniul constructiilor si ai nevoie de apa curenta pentru alimentarea unui santier intr-o zona fara alimentare la retea sau esti un fermier care vrea sa beneficieze de un bun randament la irigarea sau acumularea de apa din puturi forate sau chiar un gospodar care vrea sa-si asigure o sursa de apa pentru uzul propriu, acest articol iti va servi drept ghid pentru selectarea celor mai bune pompe submersibile care se aliniaza cerintelor specifice ale diverselor scenarii de lucru.

1. Cele mai bune pompe submersibile – Clasificare TOP 3

     Alegerea celei mai bune pompe submersibile implica un studiu amanuntit asupra principalelor caracteristici tehnice si performante pe care aceste tipuri de pompe le au si compararea acestor parametri cu propriile nevoi in privinta aductiunii de apa.

  Pompa submersibila Grundfos SP 9-29 /380V Pompa submersibila IBO 4 SD 16/28 T Pompa submersibila Pedrollo SUM 4 BLOCKm 4/13 1.5HP
Produs Pompa submersibila Grundfos SP 9-29 /380V Pompa submersibila IBO 4 SD 16/28 T Pompa submersibila Pedrollo SUM 4 BLOCKm 4/13 1.5HP
Caracteristici

Lichid pompat: Apa;

Debit nominal: 9 m³/h;

Inaltime de pompare nominala 153,4 m;

Versiune motor: T40;

Valva anti-retur: da;

Presiune de functionare maxima: 60 bar;

Presiune maxima permisa pe refulare: 19 bar;

Dimensiune racord: 2 inch;

Putere motor: 5.5 kW;

Tensiune nominala: 3 x 380-400-415 V;

Turatie nominala: 2850-2860-2870 rpm;

Protectie: IP68;

Lungimea cablului: 2.5 m;

Bobinaje: Enamelled;

Greutate netă: 47.8 kg;

Greutate brută: 83 kg;

Tensiune alimentare: 380V

 Putere motor: 7500 W;

Inaltime de pompare nominala 153 m;

Inaltimea pompei: 300 cm;

Diametrul pompei: 98 mm;

Specializare: puturi adanci;

Diametru minim put de instalare: 4 inch;

Putere: 1100W;

Tensiune: 230V;

Debit maxim: 6 m3/h;

Inaltime maxima de pompare: 102 m;

Cablu electric inclus: 20 m;

Diametru filet refulare: 1 1/4 inch;

Diametru pompa: 100 mm;

Lungime pompa: 872 mm;

Motor: cu 13 turbine flotante;

Presiunea maxima de la punctul 0: 10 bar;

Imersie maxima sub luciul apei: 60 m;

Temperatura maxima lichid pompat 35°C;

Continut de nisip maxim: 150 g/m³;





PRO

- model de pompa submersibila de apa curata care poate fi instalata vertical sau orizontal;

- constructie de calitate, din otel inoxidabil rezistent la coroziune;

- omologare pentru apa potabila;

- motor puternic cu protectii la nisip, capsulat, cu stabilitate mecanica buna si eficienta inalta

- model versatil de pompa care poate fi folosit atat pentru alimentarea gospodariilor cat si pentru irigatii sau chiar in domeniul industrial;

- motor rezistent la nisip; 

- fabricatie din materiale rezistente la uzura;

- primele pompe de pe piata asa-zise “anti-nisip” permitand un continut maxim de nisip la apa pompata de 5%. 

- model de pompa submersibila cu functionare orizontala si verticala;

- folosire in variate scenarii de lucru: irigatii, instalatii de presiune, rezerva de apa;

- functionare chiar si cu apa cu nisip pe pana la 150 g/m³;

CONTRA

- modelul are o greutate consistenta

- pret ridicat

-

-puterea poate fi considerata destul de redusa

 

Vezi pret aici

Vezi pret aici

Vezi pret aici

Alte recomandari de pompe submersibile bune

In afara pompelor submersibile enumerate anterior, exista si alte modele care merita luate in calcul pentru o eventuala achizitie. Aceste modele se remarca la randul lor prin specificatii tehnice de top, un bun randament de functionare si o calitate ridicata a constructiei fiecarui model.

Electropompa submersibila carcasa inox cu convertizor de frecventa incorporat, SQE 5-70 pachet cu 40 m cablu

Electropompa submersibila carcasa inox cu convertizor de frecventa incorporat, SQE 5-70 pachet cu 40 m cablu

Vezi AICI pretul

Acest model de pompa submersibila vine impreuna cu un recipient de hidrofor cu membrana de 8 l si cu un tablou electric de comanda si control. Pompa are o folosire multipla atat in domeniul alimentarii casnice cu apa cat si in domeniul aplicatiilor industriale.

AVANTAJE DEZAVANTAJE

- debit de apa suficient pentru diverse aplicatii;

- include pachet cu hidrofor si tablou electric de comanda si control;

- protectie motor incorporata; 

- greutate redusa;

- pret ridicat

 

 Pompa submersibila ACUASUB 100/100 (UMBRA POMPE-ITALIA)

Pompa submersibila Umbra Acuasub

Vezi AICI pretul

Un model de pompa submersibila pentru ape curate care poate fi utilizat cu succes in puturi de mica si medie adancime. Constructia din materiale solide cu carcasa motorului din otel inoxidabil si corpul pompei din alama asigura durabilitate si rezistenta la socuri mecanice si coroziune.

 

AVANTAJE DEZAVANTAJE

- pompa poate fi folosita in circuit deschis sau cu hidrofor;

- utilizare multipla: alimentarea caselor individuale de locuit,duplexuri,mici blocuri de locuinte, irigatii etc. 

- materiale constructive de calitate si rezistente.

- Putere medie

 Pompa submersibila Grundfos SP 5A-17/380V

 

Pompa Grundfos SP

Vezi AICI pretul

Un model de pompa submersibila omologata pentru apa potabila si care are un motor capsulat de inalta eficienta. Constructia pompei este din otel inoxidabil cu rezistenta inalta la coroziune.

AVANTAJE DEZAVANTAJE

- debit suficient pentru asigurarea apei potabile 

- Inaltime medie - superioara de pompare

- instalare orizontala sau verticala in functie de scenariul de lucru

- Putere medie

- Inaltimea de pompare poate fi considerata redusa

AVANTAJE DEZAVANTAJE - debit suficient pentru asigurarea apei potabile - Inaltime medie - superioara de pompare - instalare orizontala sau verticala in functie de scenariul de lucru - Putere medie - Inaltimea de pompare poate fi considerata redusa

 

2. Cum sa alegi o pompa submersibila buna?

    Cand vine vorba de recomandarea unei pompe submersibile bune pentru proiectul tau, ar trebui sa iei in considerare cu atentie o serie de factori. Intelegerea acestor factori si a implicatiilor pe care le au iti va permite sa iei o decizie mai bine informata si sa achizitionezi o pompa care sa corespunda nevoilor si cerintelor tale specifice. Sa exploram deci impreuna aspectele cheie la care trebuie sa fii atent atunci cand vrei sa fii sigur ca alegi cea mai buna pompa submersibila:

  • Intelegerea cerintelor si specificatiilor proiectului de aductiune a apei

Primul pas pe care ar trebui sa-l faci inainte de a achizitiona o pompa submersibila este sa evaluezi volumul de apa care trebuie pompat intr-un interval de timp dat.

De asemenea, este necesara determinarea inaltimii de ridicare a apei (adica adancimea la care se afla panza de apa in putul forat, de exemplu, precum si distanta de la acest punct la locul de consum al apei) sau presiunea maxima necesara pentru a transporta apa in mod eficient.

Ar trebui, totodata, sa iei in considerare orice cerinte suplimentare specifice proiectului, in special daca nu este vorba de ape curate. Daca ai de pompat ape reziduale, asa cum este cazul drenajului unei zone inundate sau drenajului unor lichide cu suspensii este necesar sa te orientezi catre modele de pompe de ape uzate si variatiunile acestora, respectiv pompe de apa murdara cu tocator sau alte tipuri de pompe de ape murdare, dupa caz.

  • Evaluarea capacitatii pompei, a debitului nominal si a inaltimii nominale de pompare

Evalueaza capacitatea pompei in termeni de litri pe secunda (L/s) sau de metri cubi pe ora (m³/h). Debitul pompei este un parametru tehnic esential de evaluat pentru a te asigura ca modelul de pompa submersibila vizat se aliniaza cu nevoile de aductiune de apa ale proiectului la care va fi folosita in mod frecvent.

De asemenea, ar trebui sa iei in considerare inaltimea nominala de pompare pentru a determina adecvarea acesteia pentru cerintele tale specifice de aductiune a apei si adancimea la care se afla panza de apa intr-un put forat, de exemplu.

  • Studierea durabilitatatii pompei, a materialelor din care este realizata si a calitatii generale a constructiei

Examineaza cu atentie materialele de constructie ale pompei pentru a evalua rezistenta acesteia la coroziune si abraziune. De asemenea, trebuie sa te uiti atent la durabilitatea componentelor principale ale pompei, cum ar fi rotorul si carcasa.

Cauta modele de pompe submersibile care au o constructie robusta, etansari durabile si o izolatie fiabila a motorului pentru utilizare pe termen lung in conditii solicitante.

  • Analizeaza eficienta energetica a pompei submersibile

La achizitia unei pompe submersibile trebuie sa analizezi eficienta energetica, adesea indicata de procentul de eficienta hidraulica. Cauta modele de pompe care incorporeaza tehnologii de economisire a energiei, cum ar fi unitati de viteza variabila sau functii de pornire/oprire automata.

In fine, evalueaza consumul de energie al pompei pentru a asigura compatibilitatea cu alimentarea cu energie existenta si costurile operationale generale ale obiectivului pentru care o achizitionezi.

  • Verifica cu atentie functiile suplimentare si accesoriile disponibile

Ar trebui sa te uiti la functiile suplimentare ale pompei submersibile vizate, cum ar fi intrerupatoare automate, protectie termica incorporata sau senzori de suprasarcina care, impreuna, pot oferi un grad suplimentar de siguranta si confort.

De asemenea, ar trebui sa iei in considerare disponibilitatea accesoriilor, cum ar fi furtunurile de refulare, supapele si panourile de comanda si control care pot optimiza functionalitatea pompei. Verifica compatibilitatea pompei cu sistemele de monitorizare sau optiunile de control de la distanta pentru functionare si intretinere eficiente.

Analizand cu atentie acesti factori, poti restrange in mod semnificativ optiunile si poti alege pompa submersibila care se aliniaza cel mai bine cerintelor proiectului tau. Nu uita sa tii cont de cerintele specifice ale scenariului de lucru, de bugetul de care dispui si de nevoile operationale pe termen lung.

3. Marcile de pompe submersibile bune recomandate de Termice-distributie.ro

    Magazinul online Termice-distributie.ro este mereu pregatit cu o oferta variata de pompe din care poti alege modelele de care ai nevoie. Desigur, pompele submersibile din oferta magazinului nostru provin de la cei mai reputati producatori, cu un bun renume in domeniu.

3.1. Marca Grundfos

   Grundfos este un brand renumit la nivel mondial in domeniul pompelor submersibile, cunoscut pentru calitatea exceptionala, fiabilitatea si solutiile inovatoare. Cu un angajament puternic fata de durabilitate si eficienta, Grundfos s-a impus ca o alegere de incredere pentru profesionistii care cauta pompe de inalta performanta care ofera rezultate remarcabile in diverse aplicatii de management al apei.

3.2. Marca IBO

   IBO este un brand solid, recunoscut pentru gama sa de pompe submersibile fiabile si accesibile. Cu accent pe furnizarea de solutii durabile si eficiente, IBO ofera o gama larga de pompe potrivite pentru diverse aplicatii. Profesionistii au incredere in IBO pentru maiestria lor de calitate si abordarea bazata pe valoare, facandu-i o alegere populara pe piata.

3.3. Marca Pedrollo

   Pedrollo este un brand renumit care este specializat in fabricarea de pompe submersibile de inalta calitate. Cu o istorie bogata de peste 40 de ani, Pedrollo este cunoscut pentru inovatie, fiabilitate si angajamentul fata de satisfactia clientilor. Pompele lor sunt concepute pentru a oferi performante excelente, durabilitate si eficienta energetica, facandu-le o alegere de incredere pentru profesionistii din intreaga lume.

4. Cum se foloseste si cum se intretine o pompa submersibila de top

    Odata ce ai ales cea mai buna pompa submersibila pentru proiectul tau, este esential sa aplici unele tehnici eficiente de utilizare pentru a maximiza performanta acesteia si a obtine rezultate optime. Intelegerea modului de instalare, operare si gestionare adecvata a pompei va asigura un management eficient al apei si va spori productivitatea generala a proiectului. Sa exploram impreuna cateva tehnici cheie de utilizare a pompelor submersibile:

  • Instalarea si configurarea corecta a pompelor submersibile

Alege o locatie adecvata pentru instalarea pompei submersibile, luand in considerare factori precum accesibilitatea, adancimea sursei de apa si stabilitatea suprafetei de instalare. Asigura-te ca pompa este pozitionata corect in apa, permitand o scufundare suficienta si prevenind blocajele de admisie. Ataseaza ferm furtunul de refulare si supapa de retinere pentru a preveni scurgerile si refluxul.

  • Intelegerea principiilor de functionare si a functionalitatii pompei

Familiarizeaza-te de la bun inceput cu panoul de control al pompei, comutatoarele si orice caracteristici de monitorizare sau diagnosticare disponibile. Invata in prealabil procedurile de pornire si oprire ale pompei, inclusiv procesele de amorsare si aerisire.

Este indicat, de asemenea, sa retii conditiile de functionare recomandate ale pompei, cum ar fi limitele maxime de adancime si temperatura de functionare.

  • Ajustarea si mentinerea debitelor pentru diferite cerinte ale proiectului

Determina debitul dorit in functie de nevoile specifice ale proiectului tau si ajusteaza setarile pompei in consecinta. Utilizeaza supape de control sau variatoare de viteza pentru a regla debitul si pentru a mentine o alimentare constanta cu apa.

Pentru a asigura longevitatea si eficienta pompei tale submersibile, intretinerea regulata este esentiala. Iata ce ar trebui sa faci, periodic, in acest sens:

  • Inspectia si curatarea regulata a pompelor submersibile

Efectueaza la intervale regulate de timp inspectii vizuale de rutina pentru a verifica orice semne de uzura, scurgeri sau deteriorare a pompei si a componentelor acesteia.

Curata sita de admisie a pompei in mod regulat pentru a preveni infundarea si pentru a mentine un flux eficient de apa.

Inspecteaza si curata rotorul, motorul si alte componente interne pentru a indeparta resturile sau sedimentele acumulate.

  • Asigurarea lubrifierii si etansarii corespunzatoare

Urmeaza cu strictele instructiunile producatorului pentru lubrifierea rulmentilor sau a etansarilor pompei, daca este cazul.

Verifica in mod regulat garniturile pompei pentru a te asigura ca sunt intacte si pentru a impiedica patrunderea apei in carcasa motorului.

Inlocuieste imediat garniturile uzate sau deteriorate pentru a mentine etansarea corespunzatoare si pentru a preveni deteriorarea motorului in apa.

  • Masuri de intretinere preventiva

Stabileste un program regulat de intretinere pentru pompa, inclusiv sarcini precum inspectii, curatare si lubrifiere.

Pastreaza inregistrari detaliate ale activitatilor de intretinere, inclusiv datele, sarcinile efectuate si orice probleme intalnite.

Ia in considerare programarea de intretinere sau service-ul profesional la intervale recomandate pentru a asigura intretinerea completa a pompei.

Aplicand cunostintele dobandite din acest articol, poti alege cu incredere cele mai bune pompe submersibile, le poti utiliza in mod eficient si vei sti sa le mentii performanta optima. Prin valorificarea puterii pompelor submersibile, vei dobandi capacitatea de a optimiza gestionarea apei, de a spori productivitatea si de a beneficia de apa pentru orice tip de scenariu de lucru. Sursa foto: Termice-distributie.ro, Pixabay.com

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cele mai bune pompe submersibile

    Cum determin dimensiunea buna a pompei submersibile pentru proiectul meu?

Pentru a determina dimensiunea corecta a pompei submersibile, ia in considerare factori precum debitul necesar, presiunea maxima de refulare si cerintele specifice ale proiectului in care va fi utilizata. Consulta specificatiile si liniile directoare ale producatorului si, daca ai indoieli, solicita sfatul expertilor sau furnizorilor de pompe care te pot ajuta sa alegi dimensiunea adecvata a pompei.

Ce masuri de precautie ar trebui sa iau in timpul instalarii pompei submersibile?

In timpul instalarii pompei, asigura scufundarea adecvata a pompei si fixarea sigura a furtunurilor de refulare cu o etansare adecvata pentru a preveni scurgerile. In plus, urmeaza instructiunile de siguranta electrica, impamantarea corespunzatoare a instalatiei electrice de alimentare a pompei si consulta reglementarile locale pentru a indeplini cerintele de instalare, daca acestea exista

Cum pot preveni deteriorarea pompei submersibile de top din cauza reziduurilor sau sedimentelor?

Pentru a preveni deteriorarea pompei, ar trebui sa iei in considerare curatarea si inspectarea regulata a sitelor si filtrelor pompei. De asemenea, nu folosi pompa in ape nisipoase sau maloase daca nu este un model specific construit pentru ape murdare sau cu reziduuri.

Ce sarcini de intretinere a pompei submersibile ar trebui sa efectuez in mod regulat?

Sarcinile obisnuite de intretinere includ inspectii vizuale ale pompei si ale componentelor acesteia, curatarea gurilor de admisie sau a filtrelor, lubrifierea lagarelor (daca este cazul) si verificarea conexiunilor si comenzilor electrice. Inspectiile tehnice periodice la un atelier specializat in acest domeniu sunt indicate, de asemenea.

Cum pot imbunatati eficienta energetica a pompelor submersibile de top?

Pentru a imbunatati eficienta energetica, ar trebui sa iei in considerare alegerea pompelor submersibile cu eficienta hidraulica ridicata. Utilizeaza functii de economisire a energiei, cum ar fi variatoare de viteza pentru a potrivi viteza pompei cu debitul necesar. Monitorizeaza si optimizeaza regulat parametrii de functionare ai pompei pentru a minimiza consumul de energie. In plus, asigura izolarea si etansarea corespunzatoare a pompei pentru a reduce pierderile de caldura si pentru a-i creste eficienta generala.